Iedereen overal welkom:

 

30 juni 2024 Vierde zondag Zeebrugge
21 juli 2024 Derde zondag Zeebrugge
17 augustus 2024 Derde zaterdag Zeebrugge
15 september 2024 Derde zondag Zeebrugge
20 oktober 2024 Derde zondag Zeebrugge
16 november 2024 Derde zaterdag Zeebrugge
15 december 2024 Derde zondag Zeebrugge
 

tshirtsBijna allemaal zijn we ooit begonnen met de aanschaf van een zogenaamd 'strandvliegertje' in een kustwinkel, in een lokale Aldi of Decathlon. Voor pakweg €25 hebben we zo'n kleurig ding in onze handen en zijn we aan het vliegeren. Het eerste wat we proberen is natuurlijk om die kite in de lucht te krijgen en te houden. Dat gaat meestal gepaard met wat zware neuslandingen en af en toe een gebroken stok. We vinden soms de restanten van zo'n eerste vliegersessie in een vuilnisbak op het strand.

Als er een beetje wind blaast dan zullen sommigen er wel in slagen om die kite 'boven' te houden, een beetje naar links en/of rechts vliegeren lukt ook al. De stoutmoedigen zullen ook al cirkeltjes vliegen en proberen om rechte hoeken uit die kite te krijgen. Ja, de besten onder de beginners demonstreren ook al hun kunde door het vliegeren van liggende en staande 8'en.

Je gaat het hoe langer hoe leuker vinden en staat weldra elke weekeinde wel ergens met die kite in de lucht. En dan gebeurd het: je kan geen vorderingen meer maken en je gaat op zoek naar hulp en informatie (dat heb je hier dus gevonden!). Dan ben je al klaar om over te stappen naar de 'gevorderden'!

Na het aanleren van de basis wil je wel eens wat meer doen met je kite (vlieger). In de veronderstelling dat je kite de tricks aan kan, moet je maar eens een kijkje gaan nemen in de tricklijst in onze zusterwebsite die je bovenaan deze pagina ziet staan (tricks party). Je zal meteen merken dat alle tricks een Engelse naam hebben. Dat komt omdat de Internationale omgangstaal in het trickvliegeren het Engels is.

De eerste trick die je vast zal willen doen is de AXEL. Die ziet er mooi uit en is totaal anders dan alles wat je tot dan kon. Toch mag je ook de basis niet verder vergeten: je kan nog allerlei grondtechnieken aanleren zodat je niet telkens naar je kite hoeft te stappen om die weer recht te zetten. Meestal raad ik beginners aan om de gemakkelijkste tricks eerst te leren. Op die manier heb je al snel een rijtje tricks zodat je kan afwisselen. Namen opnoemen: TURTLE, LAZY SUSAN, INSANE, zelfs een PANCAKE. Als die goed lukken is de stap verder wat gemakkelijker: de FADE komt dan binnen bereik. Daarna pas zou ik de AXEL overwegen. Hoe je verder ontwikkelt hangt een beetje af van de omstandigheden waarin je vliegt. Als je met ervaren piloten rond je aan de slag kan dan zal je al snel goede tips krijgen en duidelijke voorbeelden van hoe sommige tricks in elkaar zitten. Je kan ook naar de Internationale Tricks Party website gaan kijken, waar je bij haast elke trick een paar video's te zien krijgt. In elk geval ben je vertrokken voor jaren plezier  :-)  WEBSITE TRICKS

2kites

We hebben nog een geschenkje vanwege the master instructor Dodd Gross. Zijn andere video's op Youtube zijn zeker ook de moeite!

 

'ResponsiveMedia' plugin by Geoff Hayward.

   
© ALLROUNDER