Iedereen overal welkom:

 

 17 augustus 2024 Derde zaterdag Zeebrugge

 
15 september 2024 Derde zondag Zeebrugge
20 oktober 2024 Derde zondag Zeebrugge
16 november 2024 Derde zaterdag Zeebrugge
15 december 2024 Derde zondag Zeebrugge
 

Zelf je trick kite bouwen is niet zo moeilijk, hiervoor beschikken we over twee schitterende websites:  Carlo De Rond

Als eerste hebben we een zeer gedetailleerde website. Deze neemt je stap voor stap langs alle onderdelen en materialen, het plan, de werkwijze enz.. een heuse aanrader!! Als basis gebruiken we de " Le Quartz " van ontwerper Christian Derefat. Die kan je dus maken voor ongeveer 110 euro. Als je een klein beetje overweg kan met een naaimachine en je bent een beetje handig dan kan je op een tien-tal uur je eigen kite bouwen aan de hand van de uitleg en 100'den foto's. Er zijn over gans de wereld al een paar 100 Le Quartz gebouwd, in verschillende versies en met andere stokken er in. Dat is het leuke van het Open Bron systeem: je mag er mee doen wat je wil! Maar de eerste keer toch best gewoon de stappen van de website volgen  ;-)  Met gewone goedkope stokken erin is dit best een leuke vlieger om mee te starten. Als je er de duurderde (en dus stijvere) stokken gaat voor gebruiken dan heb je een kite waar je wedstrijden mee kan vliegeren! Op de foto een Le Quartz gebouwd volgens de website door Carlo De Rond!

Hieronder klikken voor de website:

Tom's zelfbouw website

Je kan diezelfde kite hier aan het werk zien: 

'ResponsiveMedia' plugin by Geoff Hayward.


bzar 20092

Wedstrijdpiloten en perfectionisten willen natuurlijk een stapje verder. In 2009 zagen we de lancering van een nieuwe kite: de B'zar 2009! Later zijn daar nog een UL (Ultra Light) en een 2010 model bijgekomen. Uiteindelijk is de B'zar lijn van kites uitgekomen bij het ultieme model: de B'zar 2011 Std! Je kan die helemaal zelf bouwen, de plannen staan online. Bij elke B'zar staat wat meer uitleg over de details in het ontwerp. Bij dat ontwerpen moeten er heel wat vragen opgelost worden en diverse onderdelen aangepast. Vraag om inlichtingen via het contact van deze website. Niet aangeraden voor beginners, al staat er in de Engelse versie van de website ook een stap-voor-stap aanpak voor het bouwen van deze wedstrijdkite. Op de foto een B'zar 2009. De ontwerper van deze kite, Werner Hulstaert, is een voorstander van wat wij "old school" kites noemen. Deze kites zijn dan ook iets rustiger om te vliegeren en ze zijn uiterst geschikt voor technisch aangelegde piloten.

      De plannen staan hier: Werner's B'zar plannen

 

De 2009 STD kan je hier aan het werk zien:   (piloot Carlo De Rond)

'ResponsiveMedia' plugin by Geoff Hayward.

En hier de 2011 STD: 

'ResponsiveMedia' plugin by Geoff Hayward.


 

In Nederland is onder de impuls van Tricksparty Nederland ook een aanvang gemaakt met Open Bron kites. Dat zijn kites die je voor eigen gebruik mag bouwen. Op deze website: Zelfbouw NL staan de plannen voor diverse modellen. Best de moeite om eens te bekijken. Momenteel gaat onze voorkeur naar de 90THREE. Je kan natuurlijk combineren, een kite bouwen met Tom's website als handleiding hoeft niet noodzakelijk een Quartz te zijn. Ondersteuning voor het bouwen van die kites is er niet, maar je kan ze wel bereiken via de sociale knoppen onderaan hun pagina's. Veel plezier!

 

Om die kites eens aan het werk te zien kan je best terecht op ICKY TV, waar degelijke piloten de mogelijkheden tonen van deze zelf te bouwen kites. Hier is de link: ICKY TV

 

   
© ALLROUNDER